I Danmark er de to mest solgte teltvogne Combi-camp og Camplet. I denne artikel kan du læse om de to vogne og se nogle af de forskelle der er på dem.

En af de største fordele ved at vælge en teltvogn frem for en campingvogn er at den er meget billigere at køre med, og det er uanset om du kører på benzin/diesel eller el. Hvis du ønsker Tempo 100 kan begge modeller godkendes til det.

Om Camplet

Billedet er stillet tilrådighed af Camplet

Camplet produceres af Isabella, som mange campister kender fra fortelte til campingvogne.  

Som standard har en Camplet 2 sovekabiner med 2 sovepladser i hver. Det er muligt at sætte et anneks på de fleste modeller og få to ekstra sovepladser.  

Der er direkte adgang fra sovekabinerne ud i forteltet, hvor du kan have et fortelts-tæppe. 

Det er på nogle modeller muligt at udvide forteltet til dobbelt størrelse. 

Campletten har ikke køkken som standard, men skal tilvælges ved køb, hvis du køber en ny vogn. Køkkenet kan afmonteres og stilles i forteltet, hvor du ønsker. Når du er på farten, skal du slå køkkenet ud for at kunne bruge det undervejs. Du har så adgang til komfuret og selve køkkenet, og kan lave kaffe eller spise en hurtig frokost. Desværre er der ingen køleskab, det betyder, at du skal medbringe en køleboks. 

Der er ingen egentlig vask med afløb, men en opvaskebalje som hænger på siden af køkkenet. Der medfølger en 10 l. foldbar vandtank med elektrisk pumpe, som fører op til en bruser/vandhane. Mange vælger at have vandtanken stående på gulvet under baljen. 

Fremme på campingpladsen er Campletten nem at flytte rundt med og mange kan klare det alene, da vognen vejer knapt 300 kg, uden bagage. Den er også nem at slå op og lægge sammen for en person. Du skal være opmærksom på, at det kræver pløkker rundt langs forteltet, for at holde det på plads. Dvs. ved transit gennem Europa, skal du campere på en campingplads og slå vognen op på normal vis. 

Når vognen er slået op, er der god mulighed for at stuve bagagen væk under selve Campletten. Du kan få lukkede kuffertrum, som er nemme at sætte op under vognen. 

Fortelt og sovekabiner i Camplet. Billedet er stillet tilrådighed af Camplet

Om Combi Camp

Combi-Camps er oprindeligt dansk designet og produceret. I dag er Combi-Camp hollandsk ejet. 

Alt efter modellen har en Combi-Camp 1 eller 2 indbyggede sovekabiner, med 2-4 sovepladser. Det er muligt at udvide med anneks for 2 ekstra sovepladser og bagtelt som også kan benyttes til 2 sovepladser. 

Fra sovekabiner, anneks og bagtelt er der adgang til en slags mellemgang på ca. 4m2, med fast gulv, der er hævet fra jorden. Derfra er der adgang til forteltet, hvor du kan have et forteltstæppe. 

Hvis du har brug for en hurtig overnatning fx på en transitplads på vej mod sydens sol, så tager det ikke mange minutter at gøre vognen natklar. Der er ikke brug for pløkker, vognen er konstrueret, så den står selv. Ulempen her er at køkkenet, så er udenfor. 

Det er kun nødvendigt med pløkker, hvis du slår forteltet op. Dvs. du kan evt. overnatte samme steder som autocampere, hvis du kun slår selve vognen op. 

De nyere Combi-Camps har indbygget køkken, som sidder fast på selve vognen, det betyder, at du altid har nem adgang til køkkenet når du er på farten. Du skal blot åbne to låg, så er der adgang til at brygge kaffe, lave mad eller smøre en hurtig frokost. 

Vandhanen kører på batterier og henter vand fra en 10l. vandtank, som på nogle vogne er integreret i køkkenet, andre i frontboksen. Mange vælger at tilslutte vandhanen til det indbyggede strømsystem. 

Køkkenet har, ud over vandhane, vask med afløb, 3 gasblus samt en stor indbygget køleboks/køleskab som kan køre på enten strøm fra elnettet, fra bilen eller på gas. 

Combi-Campen er noget tungere end Campletten og derfor kan den også være sværere at flytte rundt med på campingpladsen. Nogle foretrækker at være 2 om opgaven. At slå en Combi-Camp op og lægge den sammen kan gøres af en person. 

Alle nyere Combi-Camps har opbevaring under sengen. De allernyeste har et stort rum i hele vognens størrelse, de ældre noget mindre, men det betyder at du kan stuve bagage her under transport og under selve opholdet. 

Fortelt i Combi-Camp med kig til soveafdelingen som er et trin oppe.

Sammenligning

Tabellen her viser en kort sammenligning mellem de to teltvogne.

Combi-Camp Camplet
Vægt
490 kg (Totalvægt 750kg)
270 kg (Totalvægt 500kg)
Sovepladser
2 – 8
4-6
Lethed at skubbe rundt med
Nej
Ja
Opbevaring
Under sengen, dvs. også under transport.
Under vognen. Dvs. bagage skal ligge i bilen under transport, eller oven på vognen.
Køkken
Ja
Ja
Indbygget Køleskab
Ja
Nej
Vask med afløb
Ja
Der er vask, men ingen afløb
Gasblus
3
2
m2 gulvplads
Ca 16m2 fortelt + vognen
17-18m2 fortelt
De to teltvognes køkkener på tur. Combi-Camp til venstre og Camplet til højre. Læg mærke til at der på Combi-Campen ikke skal slås ben ned. Køkkenet hænger på vognen. Camplet billedet er stillet tilrådighed af Camplet

Stadig usikker?

Der er flere forskelligheder på de to teltvogne. Derudover skal du være opmærksom på at årgang og model kan variere fra indholdet i denne artikel.  

Derfor, hvis du stadig er usikker på, hvad du skal vælge, er det fornuftigt at se vognene i virkeligheden. Camplet forhandles af mange campingforhandlere i Danmark og du kan se en liste på deres hjemmeside. Der er det nemt at se de nyeste modeller. Combi-Camps er der i øjeblikket kun 2 forhandlere af i Danmark. En på Sjælland og en i Jylland.  

Du har mulighed for at se et bredt udvalg af Combi-Camps når vi holder stævne. Du er velkommen til at kigge forbi og stille spørgsmål. Her kan du se kalenderen. 

Har I ikke prøvet at campere med en teltvogn før, anbefaler vi, at I overvejer at købe brugt første gang for at finde ud af om det er noget for jer. En brugt teltvogn, kan altid sælges igen, da markedet for brugte Combi-Camps og Campletter er stort. 

Her er dba.dk og forskellige Facebookgrupper de bedste steder at kigge. Combi-Camp Clubben har gruppen Combi-Camp Clubbens køb og salg. 

Det er forskelligt, hvilket behov og krav forskellige familier har, og derfor håber vi at artiklen har givet svar på, nogle af de forskelle der er på de 2 mest solgte teltvogne i Danmark er, så I kan tage det rigtige valg for jeres familie.